Dag van verzet tegen Armoede_Pepijn-16.j
CASE

DAG VAN VERZET TEGEN ARMOEDE

Stagiair Pepijn werkte in het kader van de YOUCA ACTION DAY een dagje voor Nombre Media. Hij bracht ‘de Werelddag van verzet tegen armoede’ in Hasselt in beeld. We schonken zijn loon aan het goede doel. Hij maakte deze schitterende fotoreprotage. 🙌🏻

SAMEN STERK TEGEN ARMOEDE
 

Tijdens de 21e editie van de Werelddag van verzet tegen armoede bundelden de Limburgse armoedeverenigingen en welzijnsschakels hun krachten en namen zij het voortouw in de grote Limburgse parade. 

De verenigingen verzamelden om 16u in Cafe Anoniem en trokken dan richting Dusartplein waar zij hun strijdpunten voorstelden. Om 18u startte de parade, na een indrukwekkende 17 seconden kabaal, en volgde de route de Groene Boulevard. Na de parade zorgde de Genkse rapper Don Luca op het Dusartplein voor de muzikale afsluiter.

 

Conny Mertens (Samenlevingsopbouw RIMO Limburg): “De cijfers liegen er niet om. Meer dan 130 000 Limburgers - 1 op 7 - hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens ( 1.139 euro). 14% van de kinderen wordt geboren in een kansarm gezin. 364 dagen per jaar zijn we betrokken in een constructieve dialoog met de lokale besturen, maar 1 dag per jaar laten we onze stem net dat tikkeltje luidruchtiger horen. Maar onze boodschap voor de politiek blijft: ‘Pak armoede structureel aan en betrek de armoedewerkingen hierin!’ De verschillende overheden hebben immers veel hefbomen in handen om armoede te bestrijden en hun kwetsbare inwoners te versterken. ”

Ook op ander plaatsen in Limburg  stond het armoedeprobleem afgelopen week in de kijker. Er vonden maar liefst meer dan 25 verschillende acties tegen armoede plaats verspreid over de Limburgse steden en gemeenten: van ‘Sop op de mert’ in Tongeren tot ‘Boodschappen met ballen’ in Beringen.